Over Huisvee.nl

Ik ben Laura, de oprichter van deze site. Ik wilde vroeger twee dingen worden: schrijver en ‘iets met dieren’ (maar dan wel zonder bloed!). Na mijn Bachelor Communicatiewetenschap en Master Behavioural Science aan de Radboud Universiteit ben ik gaan werken als freelance schrijver en vertaler. Om toch ook een flinke portie dieren in mijn leven te hebben, werk ik als vrijwilliger bij een dierenpark bij een zorgcentrum. Een soort grote kinderboerderij, maar dan voor mensen met dementie. Samen met een geweldig team vrijwilligers verzorgen we daar ezels, geiten, schapen, (heel veel) kippen en 3 lieve poezen. In het kader van dit vrijwilligerswerk volgde ik enkele modules van de opleiding tot Paraveterinair (helaas toch een beetje bloed).

Ik en toggenburger geit Lotje
Cola en Nacho

Ik heb zo’n beetje ieder mogelijk huisdier wel gehad. Honden en katten, cavia’s en ratjes, vissen, parkietjes… Ook reed ik twaalf jaar lang paard. Heel wat dieren dus! Momenteel woon ik met mijn man samen in Nijmegen met twee katten, Kapitein Cola en Señor Nacho.

De artikelen op Huisvee.nl gaan veelal over vragen die ik zelf had, maar waarop ik geen bevredigend antwoord kon vinden. Met name voor minder gangbare huisdieren zoals geiten en kippen vind ik het vaak lastig om aan betrouwbare informatie te komen. Je bent al snel aangewezen op anonieme informatie die iemand jaren geleden eens op een forum postte, of (nog erger!), websites met een al dan niet overduidelijk winstbelang waarbij het direct merkbaar is dat de schrijver van het artikel nog nooit een ezel van dichtbij heeft gezien. Dieren gaan me aan het hart, en ik wil voor mijn huisdieren niet zomaar advies opvolgen van een onbetrouwbare bron.

Ouessantschaapjes Elsje en Bo

Aimée de ezel

Ik ga dus zelf op onderzoek uit. Ik lees wetenschappelijke literatuur, stel vragen bij vakverenigingen, en win advies in bij dierenartsen en experts. In mijn leven vol dieren heb ik een berg aan losse lijstjes met tips, worddocumentjes met aantekeningen, notities in mijn telefoon en wetenschappelijke artikelen verzameld. In mei 2020 besloot ik Huisvee.nl op te richten om deze wirwar van informatie te ordenen en te delen met andere baasjes die op zoek zijn naar goede informatie over hun dier. Let wel op; ik heb het beste voor met alle dieren, maar ik ben geen dierenarts. Voor medisch advies kun je het beste naar een dierenarts gaan.