Mag een konijn druiven?

Konijnen knabbelen dolgraag aan groenten en fruit! Je maakt je konijntje dan ook heel blij met wat lekker vers fruit. Maar wat mag een konijn allemaal eten? Soms kan het lastig zijn om te onthouden wat een konijn niet mag eten, en wat wel. Hoe zit het bijvoorbeeld met druiven?

Mag een konijn druiven?

Een konijn mag druiven, maar dan wel met mate. Druiven bevatten vooral veel suiker en water, en relatief weinig vitamines. 1 of 2 druiven is voor een konijn genoeg.

mogen cavia's en konijnen druiven

Vergeet niet om de druiven goed te wassen voordat je deze aan je konijnen voert. Er kunnen nog resten van bestrijdingsmiddelen (zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden) op de druiven zitten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn wel erg ongezond voor je konijn.

Zijn druiven gezond voor konijnen?

Nee, druiven zijn niet zo gezond voor konijnen. Hoewel er wel wat vitamines en mineralen in druiven zitten, bevatten ze ook een stuk meer suiker dan veel ander fruit. Bovendien kan het hoge watergehalte zorgen voor diarree.

Rode/blauwe of witte druiven?

Er is niet heel veel verschil tussen blauwe/rode druiven en witte/groene druiven wat betreft voedingswaarde. Donkere druiven hebben iets meer vezels dan lichte druiven, maar bevatten ook weer een beetje meer suiker. Voor je konijn maakt het uiteindelijk niet zo veel uit.

En de pitjes en steeltjes?

Je kunt druiven het best goed schoonmaken en de pitjes verwijderen voordat je deze aan je konijn voert. In druivenpitjes zit een kleine hoeveelheid cyanide, wat giftig is. Van een paar druivenpitjes wordt je konijn niet meteen ziek, maar weghalen is wel beter.

Wat mag een konijn nog meer?

Vraag je je af wat je je konijn nog meer mag voeren? In dit artikel vind je een tabel met de groenten, fruit, planten en kruiden die een konijn wel en niet mag eten.

Share via
Copy link