Mag een konijn aardbei?

Konijnen knabbelen dolgraag aan groenten en fruit! Je maakt je konijntje dan ook heel blij met een lekker vers stukje fruit. Maar wat mag een konijn allemaal eten? Soms kan het lastig zijn om te onthouden wat een konijn niet mag eten, en wat wel. Hoe zit het bijvoorbeeld met aardbei?

Mag een konijn aardbei?

Konijnen mogen aardbeien eten. Bijna alle konijnen zijn dol op aardbeien (en daarbij ziet de ‘rode lippenstift’ er voor ons ook leuk uit), dus verwen je konijn gerust met deze vrucht!

konijn aardbei voeren cavia

Vergeet niet om de aardbeien goed te wassen voordat je deze aan je konijnen voert. Er kunnen nog resten van bestrijdingsmiddelen (zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden) op de aardbeien zitten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn wel erg ongezond voor je konijn.

Zijn aardbeien gezond voor konijnen?

Aardbeien zijn niet speciaal gezond voor konijnen. Ze bevatten veel Vitamine C, maar een konijn heeft deze vitamine niet nodig. Wel zit er in aardbeien redelijk wat foliumzuur, antioxidanten en Vitamine B9. Het nadeel van aardbeien (en eigenlijk van ieder fruit) is dat er veel suikers in zitten. Als je je konijnen te vaak aardbeien geeft, dan kunnen ze er dik van worden. Geef aardbeien dus slechts af en toe als traktatie, maar niet iedere dag.

Hoe zit het met het kroontje van de aardbei?

Konijnen mogen alles van de aardbeienplant eten. Het kroontje van de aardbei kun je er dus gerust aan laten zitten. Je konijn vindt dit waarschijnlijk alleen maar lekker!

Wat mag een konijn nog meer?

Vraag je je af wat je je konijn nog meer mag voeren? In dit artikel vind je een tabel met de groenten, fruit, planten en kruiden die een konijn wel en niet mag eten.

Share via
Copy link