Mag een konijn witlof?

Konijnen knabbelen dolgraag aan groenten en fruit! Je maakt je konijntje dan ook heel blij met een lekker vers stukje groente. Maar wat mag een konijn allemaal eten? Soms kan het lastig zijn om te onthouden wat een konijn niet mag eten, en wat wel. Hoe zit het bijvoorbeeld met witlof?

Mag een konijn witlof?

Konijnen mogen witlof. Witlof is een van de veiligste groenten om aan je konijn te voeren. Witlof smaakt wat bitter, maar konijnen zijn er vaak helemaal gek op. Witlof is ook een goede groente om te voeren aan een jong konijn of een konijn dat nog niet veel groente gewend is.

konijn witlof voeren cavia

Vergeet niet om de witlof goed te wassen voordat je deze aan je konijnen voert. Er kunnen nog resten van bestrijdingsmiddelen (zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden) op de witlof zitten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn wel erg ongezond voor je konijn.

Is witlof gezond voor konijnen?

Witlof bevat veel vitaminen en mineralen, waaronder Vitamine B en C, foliumzuur, koper en ijzer. Daarnaast bevat witlof slechts weinig suikers en andere koolhydraten. Je konijn wordt van witlof dus niet snel dik. Kortom, witlof past prima in een gezond voedingspatroon voor konijnen.

Wat mag een konijn nog meer?

Vraag je je af wat je je konijn nog meer mag voeren? In dit artikel vind je een tabel met de groenten, fruit, planten en kruiden die een konijn wel en niet mag eten.

Share via
Copy link