Mag een cavia witlof?

Cavia’s knabbelen dolgraag aan groenten en fruit! Je maakt je cavia dan ook heel blij met een lekker vers stukje groente. Maar wat mag een cavia allemaal eten? Soms kan het lastig zijn om te onthouden wat een cavia niet mag eten, en wat wel. Hoe zit het bijvoorbeeld met witlof?

Mag een cavia witlof?

Cavia’s mogen witlof. Witlof is een van de veiligste groenten om aan je cavia te voeren. Witlof smaakt wat bitter, maar toch zijn cavia’s er vaak helemaal gek op. Witlof is ook een goede groente om te voeren aan een jonge cavia of een cavia die nog niet veel groente gewend is.

konijn witlof voeren cavia

Vergeet niet om de witlof goed te wassen voordat je deze aan je cavia’s voert. Er kunnen nog resten van bestrijdingsmiddelen (zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden) op de witlof zitten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn wel erg ongezond voor je cavia.

Is witlof gezond voor cavia’s?

Witlof bevat veel vitaminen en mineralen, waaronder Vitamine B en C, foliumzuur, koper en ijzer. Daarnaast bevat witlof slechts weinig suikers en andere koolhydraten. Je cavia wordt van witlof dus niet snel dik. Kortom, witlof past prima in een gezond voedingspatroon voor cavia’s.

Wat mag een cavia nog meer?

Vraag je je af wat je je cavia nog meer mag voeren? In dit artikel vind je een tabel met de groenten, fruit, planten en kruiden die een cavia wel en niet mag eten.

Share via
Copy link