Mag een konijn rucola?

Konijnen knabbelen dolgraag aan groenten en fruit! Je maakt je konijntje dan ook heel blij met wat lekkere verse groente. Maar wat mag een konijn allemaal eten? Soms kan het lastig zijn om te onthouden wat een konijn niet mag eten, en wat wel. Hoe zit het bijvoorbeeld met rucola (ook wel eens raketsla genoemd)?

Mag een konijn rucola?

Je mag gewoon rucola voeren aan je konijnen. Rucola valt niet onder de sla- en koolsoorten, waar konijnen bij grote hoeveelheden buikpijn van kunnen krijgen. Wel bevat rucola vrij veel nitraat. Elke dag een grote berg is niet gezond voor je konijn; maar met af en toe een klein handje doe je hem of haar een groot plezier!

mag konijn cavia rucola

Vergeet niet om de rucola goed te wassen voordat je deze aan je konijnen voert. Er kunnen nog resten van bestrijdingsmiddelen (zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden) op de rucola zitten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn wel erg ongezond voor je konijn.

Is rucola gezond voor konijnen?

Rucola bevat veel vitamine C, al heeft een konijn dit niet veel uit voeding nodig. Ze maken deze vitamine namelijk ook zelf aan in hun lever. Ook zit er in rucola veel Vitamine K en foliumzuur.

Rucola heeft bovendien maar weinig calorieën. Het is dus een goede bron van voedingsstoffen waar je konijn niet dik van wordt.

Hou er wel rekening mee dat rucola vrij veel nitraat bevat. Het is daarom niet zo heel geschikt om iedere dag of in enorme hoeveelheden te geven. Hou je het bij af en toe een handje, dan hoef je je geen zorgen te maken over het nitraatgehalte.

Wat mag een konijn nog meer?

Vraag je je af wat je je konijn nog meer mag voeren? In dit artikel vind je een tabel met de groenten, fruit, planten en kruiden die een konijn wel en niet mag eten.

Share via
Copy link