Mag een konijn andijvie?

Konijnen knabbelen dolgraag aan groenten en fruit! Je maakt je konijntje dan ook heel blij met wat lekkere verse groente. Maar wat mag een konijn allemaal eten? Soms kan het lastig zijn om te onthouden wat een konijn niet mag eten, en wat wel. Hoe zit het bijvoorbeeld met andijvie?

Mag een konijn andijvie?

Konijnen mogen andijvie. Andijvie is een veilige groente om aan je konijnen te voeren, en de meeste konijnen zijn er ondanks de licht bittere smaak helemaal gek op. Andijvie is ook een goede groente om te voeren aan een jong konijn of een konijn dat nog niet veel groente gewend is.

konijn andijvie voeren cavia

Konijnen mogen ook voorgesneden andijvie uit een zak. Let dan wel goed op dat de andijvie nog vers is. Andijvie is overigens ook makkelijk om zelf in je moestuin te kweken. Hou dan wel je konijnen uit de buurt, anders is de plant zo weer weg!

Vergeet niet om de andijvie goed te wassen voordat je deze aan je konijnen voert. Er kunnen nog resten van bestrijdingsmiddelen (zoals herbiciden, insecticiden en fungiciden) op de andijvie zitten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn wel erg ongezond voor je konijn.

Is andijvie gezond voor konijnen?

Andijvie is een gezonde groente voor konijnen. De groene bladgroente bevat veel Vitamine A, Vitamine K, Vitamine B5 en Vitamine B11 (foliumzuur). Ook zijn de mineralen ijzer, zink en koper in andijvie aanwezig. Andijvie heeft niet veel suikers of koolhydraten, dus je konijn krijgt er geen overgewicht van. Voeg dus gerust andijvie toe aan het voedingspatroon van je konijn!

Wat mag een konijn nog meer?

Vraag je je af wat je je konijn nog meer mag voeren? In dit artikel vind je een tabel met de groenten, fruit, planten en kruiden die een konijn wel en niet mag eten.

Share via
Copy link